2014. március 27., csütörtök

Bemutató: Divemaster - Treasure Divign

A címben jelzett kincsvadász merülésvezető egy új, mobil eszközökre fejlesztett játék. Merülj le az óceánba, és próbáld ki magad ebben a gyors, egyszerű, könnyen játszható kincsvadász játékban.
Az alkalmazásboltokban ma már egyre több búvár témájú program bukkan fel, ugyanakkor játék, különösen pedig jó játék, szerintem nem nagyon akad. A Kincsvadász tulajdonképpen egy árkád típusú, azaz egyszerű játék, amiben egy akadálypályán kell lehetőleg sértetlenül haladnunk.

A játékban tehát egy búvárt irányítunk a víz alatt (hol máshol?), úszunk, miközben mindenféle akadály, rozsdás horgonyok, kidobott hordók, kerülnek az utunkba, amiket természetesen ügyesen ki kell kerülnünk. Emellett kincsesládák is akadnak, mégpedig emelőballonokon lebegve, ezeket meg össze kell szedni. Cél, hogy minél több ilyen kincsesládát begyűjtsünk egy menetben. Egyszerű, ám nem könnyű feladat, nekem ritkán sikerült 10 ládánál többet összeszednem egy élettel.

Az irányítás az érintőképernyőn keresztül történik, és bár egyszerű, azért  igényel egy kis gyakorlást. Úszhatunk egyenesen, merülhetünk és emelkedhetünk, illetve van egy uszonyos flip-flop bukfenc is, amit nem igazán értek mire jó, viszont remekül néz ki (kudos). A játék hangulata alapvetően jó, a játékmenet gyors és ennek megfelelően elég stresszes, ráadásul a zene is ezt erősíti. Nagyon kell figyelni, hogy ne vérezzünk el mindjárt az elején, ám ha ez mégis bekövetkezik, akkor az mindig valamilyen vicces effekt kíséretében történik, még örülünk is neki. Amikor pedig úgy érezzük, hogy végre kezdünk belejönni, mert ügyesen kimanővereztünk néhány akadályt, na akkor fel- és begyorsulnak az események. Ez még nem lenne baj, de ezen a ponton a játék kezd irányíthatatlanná válni, sajnos. Nálam legalábbis ez történt. Ennek viszont biztos elhullás a vége. Nagy baj persze nincs, kezdhetjük elölről - a végtelenségig.

Összességében jó kis játék a Treasure Diving. Nem állítanám, hogy függőséget okoz, de nem könnyű abbahagyni az biztos. Ha minden igaz a további frissítések új elemeket és háttereket is tartalmaznak majd.
Ja, és azt mondtam már hogy magyar fejlesztés?

A program ingyenes, iOS és Android verziója szabadon letölthető az alkalmazásboltokból.

iOS verzió
Android verzióHa tetszett a cikk, kérlek fűzz hozzá megjegyzést, esetleg iratkozz fel az RSS csatornára, hogy legközelebb már a kedvenc hírolvasódba kapjad a legfrissebb bejegyzéseket.