2014. február 10., hétfő

2013 legjobb víz alatti fotói



Az Ocean Art Competition az egyik legrangosabb nemzetközi megmérettetés, tavaly 50 ország víz alatti fotósa nevezett az Underwater Photography Guide által meghirdetett fotóversenyre. A több mint $80 000-os összdíjazáson ezúttal 64 nevező osztozhatott, nyereményeik elsősorban a szponzorok által felajánlott búvártúrák és hajós szafarik voltak.  

A zsűriben olyan neves víz alatti fotósok neveivel találkozhatunk, mint Tony Wu, Martin Edge, Marty Snyderman és Todd Winner. Tavaly összesen 12 kategóriában lehetett nevezni: nagylátószög, makró, portré, viselkedés, kezdő, nudibranch, szuper makró, búvár & divat, hideg víz és további három kompakt kamera kategóriában. Mindegyik kategóriában legalább négy győztest hirdettek.

Diver under ice - Viktor Lyagushkin

A verseny legjobbja az orosz Victor Lyagushkin lett, szuper nagylátószögű jég alatti képével, de természetesen további káprázatos fotókat láthatunk még a kategóriagyőztesek között:

Freediver and bait ball - Francis Perez

Dugong feeding with juvenile pilot jacks - Laura Dinraths

Pelagic octopus - Jeffrey Milisen

Colorful nudibranch and eggs - Guido Villani

Sailfish eating a fish - Jorgen Rasmussen

A bíráknak nem volt könnyű dolguk, hiszen több ezer nagyszerű fotó közül kellett kiválasztaniuk azt a néhányat, amelyek végül a legjobbak lehettek. A zsűri egyik tagja, Tony Wu a neves víz alatti fotós így nyilatkozott: "Az idei verseny elbírálása komoly kihívás volt. Csupa magas színvonalú munka érkezett nagyon tehetséges fotósoktól, így a zsűrinek rengeteg időt kellett eltöltenie a válogatással. Gratulálunk a győzteseknek."

A győztes fotók az Underwater Photography Guide honlapján láthatók. 


Ha tetszett a cikk, kérlek fűzz hozzá megjegyzést, esetleg iratkozz fel az RSS csatornára, hogy legközelebb már a kedvenc hírolvasódba kapjad a legfrissebb bejegyzéseket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése