2011. március 31., csütörtök

Cressi 2011-es újdonságok 5.

A 2011-es újdonságokat bemutató sorozat a végére ért.

A Cressi idei legnagyobb dobása talán a saját fejlesztésű Leonardo búvárkomputer, amit sűrített levegős és nitrox üzemmódban is használhatunk. A komputer RGBM modelllel, Haldane algoritmus alapján számol. A kijelzője az elődhöz képest sokkal könnyebben olvasható. Merülési naplója 60 merülés tárolására alkalmas, többek között jelzi a maximálisan elért mélységet, merülési időt, biztonsági megállót, a "no deco" időt, és hang-, illetve fényriasztás is beállítható. Öt különböző színű szíjjal, karos és konzolos változatban is hozzáférhető. A merülés adatai később a Cressi saját merülésnyilvántartó programjába letölthetők.

Leonardo

Az alapfelszereléseknél megszületett a Big Eyes Evolution Crystal maszk kistestvére, az Eyes Evolution Crystal. A kristály-szilikon a Cressi egyik legújabb szabadalma. A maszkok szoknyarészén alkalmazott szilikon különösen lágy, olyan áttetsző mint az üveg és hosszabb idő elteltével sem sárgul meg, ellentétben a hagyományos átlátszó szilikonokkal. Az Eyes Evolution Crystal kisebb mérete miatt elsősorban hölgyeknek és gyermekeknek ajánlott, míg nagyobb testvére már egy éve a férfi búvárok kedvence.

Eyes Evolution Crystal

Az uszonyok között a Palau pántos uszony a kis súly képviselője, mely idén újabb színnel bővült. A lábrészt és a pántot is speciálisan alakították ki, úgy hogy az csizma nélkül is kényelmes viselet legyen. Az uszonylap nagyon rugalmas és hajlékony műanyagból, míg a lábrész puha gumiból készül. Kis súlya és mérete ellenére komoly tolóerőt biztosít úszás közben.

Palau

Számos termék nem változott, csak színválasztékban bővült, így például a Frog Plus uszony, a Baby Shorty és a Focus maszk rózsaszínben, a Delta I és a Gamma légzőcső feketében, a Mexico légzőcső pedig már zöldben is elérhető.

A Cressi 1946-ban megindult sikertörténete napjainkban is töretlen, számos terméke, fejlesztése mérföldkövet jelent a búvárkodás történetében. Sok-sok ember rengeteg munkája fekszik minden egyes új termékben: aprólékos előkészítő munkálatok, tervezések, újítások, tesztelések, színválasztások - melyek eredményét és kényelmét aztán mi búvárok élvezhetjük. Az idei év újdonságaival tovább ápolják a hagyományokat, hozzájárulva napjainkban is a Cressi legendához.

1 megjegyzés:

  1. Az idei újdonságokat bemutató sorozat ezzel a végére ért, de ha kíváncsi vagy a felszerelésekre élőben is, esetleg ki is próbálnád valamelyiket akkor szólj (írj ide). A következő uszodai merülésre elhozom egy ingyenes tesztelésre. Téged melyik érdekel?

    VálaszTörlés