2011. március 18., péntek

Cressi 2011-es újdonságok 3. - Mellények

A lebegőképesség megfelelő és kényelmes szabályozása elengedhetetlen a búvár számára. A búvármellény kiválasztását több tényező is (pl. búvár méretei, merülés körülményei, típusa, stb.) befolyásolja. Tudják ezt a Cressi-nél is, ezért a tervezésnél minden szóba jöhető szempontot figyelembe vesznek, és ennek megfelelően már 10 modellel fedik le az igényeket.

Az új évben folytatódik a nagyon sikeres "Ideal for Fly" (repülős utazáshoz) termékcsalád bővítése. A 2009-es évben a Cressi elsőként készítette el Travel Light elnevezésű komplett csomagját (reduktor, oktopusz, műszerkonzol, overál, ABC, kesztyű, csizma, mellény, gurulós táska), amely a maga "ultrakönnyű" (11 kg) összsúlyával szenzációnak számított a búvárpiacon. A légitársaságok újabb szigorításait figyelembe véve a Cressi így most újabb termékekkel segít a súlykorlátozás problémáján.

Az Air Travel súlyintegrált mellény teljesen új tervezésű, kicsi, kézbesimuló inflátorral, állítható magasságú mellcsattal és dupla palackhevederrel készül. A gyártó mindkét nemre gondolva, női és férfi modelleket is kínál. Ugyanígy a 2009-ben megjelent és azonnal közkedvelté vált Travel Light utazó mellényt az idei évtől női kivitelben, rózsaszín betétekkel is megtaláljuk már.

Air Travel

A már legendásnak számító S111R mellény helyét az új, korszerűsített S 2011 veszi át, amely ergonómikus háttámlát, nagyobb oldalzsebeket és teljesen új fejlesztésű inflátort kapott. Ebben a mellényben tökéletesen szabadon mozoghatsz a víz alatt, mert a felfújható rész és a hevederzet már teljesen külön van. A modell egyesíti a hátlebegtetős mellények emelőerejét a hagyományos dzsekik kényelmével. Erős és szinte elpusztíthatatlan 500-as cordura anyagból készült. Biztonságos és egyszerű kezelésű súlyintegrált rendszer (C-Trim), széles méret állíthatóság, kényelmes viselet, esztétikus külső és igen nagy emelőerő jellemzi, amely alkalmassá teszi profi, vagy akár nehezebb körülmények között végrehajtott merülésekre is.


S 2011

A vadonatúj Start Pro mellénnyel a búváriskolákat és búvárbázisokat célozta meg a gyártó. A nagyon erős cordurából készült, súlyintegrált, három helyen szelepelt, nagy emelőképességű mellényt kedvező ára teszi igazán „naggyá”.

Start Pro

Legközelebb a búvárruhákat vesszük sorra, ahol talán a legtöbb idén az újdonság.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése