2011. február 25., péntek

Cressi 2011-es újdonságok

Az új szezon hagyományosan megújult kollekciót jelent a búvárfelszerelés gyártóknál. Nincs ez másképp a Cressi-nél sem. Mivel annyi újdonság amennyi idén van még gombócból is sok lenne egyszerre, kissé bontom a válogatást, és nagyjából termékkategóriánként veszem majd górcső alá a legfrissebb modelleket. Mindegyiket külön-külön alkalommal.

Most még néhány szót a márkáról, amit talán érdemes tudnod róla.

A Cressi szinte egyidős a könnyűbúvárkodás elterjedésével. Az elmúlt 60 év alatt nem egyszerűen csak búvárfelszereléseket gyártott, hanem a piac egyik meghatározó szereplőjeként olyan új gondolatokat és újításokat is bevezetett, amelyeket később a többi gyártó is iparági sztenderdként fogadott el.

Amerikai, spanyol és francia központján kívül ma már több mint száz országban van jelen, de ettől függyetlenül a Cressi továbbra is egy hagyományosan "kis" olasz családi vállalkozás maradt - amire roppant büszkék is a tulajdonosok.

Említést kell még tenni a cég szponzorációs szerepvállalásáról is. A búvársport bajnokait, különösen az olasz szabadmerülőket előszeretettel támogatta és támogatja. Egyik legismertebb bajnokuk, Umberto Pelizzari ma is a Cressi arca. Ezen kívül olyan, a fenntarthatóságot előmozdító projektekben is szerepet vállal, mint a Pangea Expedition.

További infó a Cressi honlapján található.

Legközelebb tehát a reduktor újdonságokkal folytatom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése