2011. június 26., vasárnap

Felszerelés gyártók: CRESSI

A Cressi-sub napjaink egyik legnagyobb múltú búvárcége, gyökerei 1946-ba nyúlnak vissza, amikor két olasz testvér, Egidio és Nanni Cressi megalapította vállalkozását


Az újkori búvárkodás története így szinte egybeesik magával a Cressi-vel. Az elmúlt 60 év során számos termékük vált a búvársport fejlődésének mérföldkövévé. Több találmány is fűződik a márkanévhez, amelyeket  később aztán a többi gyártó is követett.


Pinocchio maszk és Rondine uszony az 50'-es évekből
szinte mindegyik gyártó lemásolta akkoriban 

Kezdetben egy kis műhelyben folyt az a kisiparinak nevezhető gyártás, ahol leginkább a két testvér kézügyességén múlott minden. Itt születtek egymás után – folyamatos javítgatás mellett – azok a termékek, melyek beírták nevüket a búvártörténelembe. Minden felszerelést személyesen Egidio Cressi kísérletezett ki, gondoskodva arról is, hogy a gyakorlati tapasztalatok alapján milyen módosítások történjenek.

A tengerben végzett ellenőrző próba és ennek tapasztalatai napjainkban is a cég szigorú alapkövetelménye. Igaz, ma már számítógéppel terveznek és a legmodernebb technológiával gyártanak mindent, de az új terméknek most is ki kell állniuk egy hosszan tartó tengeri tesztet mielőtt a sorozatgyártás megindulna. Ez Antonio Cressi üzleti filozófiája is, aki gyermekkora óta a cégben nőtt fel. Ő viszi tovább édesapja és nagybátyja hagyományait és lelkesedését. Ugyanazzal a szenvedéllyel fordul minden születendő új termék felé, és pontosan ugyanazzal a kritikai elvárással próbálja ki őket - személyesen.

A Cressi mára egy 16 000 m2-es fedett csarnokkal rendelkező üzem, ahol a legmodernebb öntőformákkal és automata gépsorokkal folyik a termelés. Egy kimagasló színvonalú műszaki részlegben zajlik az új termékek számítógépes tervezése, illetve az új anyagok és megoldások utáni folyamatos kutatómunka, szigorú tesztek és minőség ellenőrzések mellett.




A cégnek saját leányvállalata van Amerikában, Spanyolországban és Franciaországban, és a világ közel száz országban forgalmazza termékeit, mégis teljes mértékben olasz tulajdonban maradt. Ezekkel a dimenziókkal jelenleg egyedülálló a maga nemében.

Említést kell még tenni a cég szponzorációs szerepvállalásáról is. A búvársport bajnokait, különösen az olasz szabadmerülőket előszeretettel támogatta és támogatja. Egyik legismertebb bajnokuk, Umberto Pelizzari ma is a Cressi arca. Ezen kívül olyan a fenntarthatóságot előmozdító projektekben is szerepet vállal, mint a Pangea Expedition.


Egy márka amely történelmet ír


Cressi Garancia

A Cressi termékekre (a hatályos magyar jogszabályok értelmében is) 1 év garancia jár. A mellények esetében - egyedülálló módon - ezt kiterjesztették 3 évre!

A legnagyobb körültekintés ellenére is előfordulhatnak néha kisebb hibák, ezért probléma esetén kérlek juttasd vissza a meghibásodott felszerelést. Ezt az importőr visszaküldi a gyárba, ahonnan a probléma orvoslása után a legrövidebb időn belül vissza is juttatjuk hozzád.

További oldalak:

Cressi hivatalos oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése