2014. február 10., hétfő

2013 legjobb víz alatti fotóiAz Ocean Art Competition az egyik legrangosabb nemzetközi megmérettetés, tavaly 50 ország víz alatti fotósa nevezett az Underwater Photography Guide által meghirdetett fotóversenyre. A több mint $80 000-os összdíjazáson ezúttal 64 nevező osztozhatott, nyereményeik elsősorban a szponzorok által felajánlott búvártúrák és hajós szafarik voltak.  

A zsűriben olyan neves víz alatti fotósok neveivel találkozhatunk, mint Tony Wu, Martin Edge, Marty Snyderman és Todd Winner. Tavaly összesen 12 kategóriában lehetett nevezni: nagylátószög, makró, portré, viselkedés, kezdő, nudibranch, szuper makró, búvár & divat, hideg víz és további három kompakt kamera kategóriában. Mindegyik kategóriában legalább négy győztest hirdettek.

Diver under ice - Viktor Lyagushkin

A verseny legjobbja az orosz Victor Lyagushkin lett, szuper nagylátószögű jég alatti képével, de természetesen további káprázatos fotókat láthatunk még a kategóriagyőztesek között:

Freediver and bait ball - Francis Perez

Dugong feeding with juvenile pilot jacks - Laura Dinraths

Pelagic octopus - Jeffrey Milisen

Colorful nudibranch and eggs - Guido Villani

Sailfish eating a fish - Jorgen Rasmussen

A bíráknak nem volt könnyű dolguk, hiszen több ezer nagyszerű fotó közül kellett kiválasztaniuk azt a néhányat, amelyek végül a legjobbak lehettek. A zsűri egyik tagja, Tony Wu a neves víz alatti fotós így nyilatkozott: "Az idei verseny elbírálása komoly kihívás volt. Csupa magas színvonalú munka érkezett nagyon tehetséges fotósoktól, így a zsűrinek rengeteg időt kellett eltöltenie a válogatással. Gratulálunk a győzteseknek."

A győztes fotók az Underwater Photography Guide honlapján láthatók. 


Ha tetszett a cikk, kérlek fűzz hozzá megjegyzést, esetleg iratkozz fel az RSS csatornára, hogy legközelebb már a kedvenc hírolvasódba kapjad a legfrissebb bejegyzéseket.