2015. február 6., péntek

Úti cél: Padova, Y-40 a mélység mámora

A világ legmélyebb medencéjében termálvízben merülhetnek a búvárok.


a megnyitón Umberto Pelizzari hitelesítette a mélységet

Az olaszországi Padova városától egy ugrásnyira lévő Montegrotto Terme-ben található a világ jelenlegi legmélyebb medencéje. A 2014. június 5-én tartott megnyitón Umberto Pelizzari szabadtüdős világbajnok hitelesítette a mélységet, illetve az élő freediver legenda (a Nagy Kékség c. film egyik főszereplője) Enzo Maiorca nyitotta meg azt a nagyközönség előtt. Az év minden napján nyitva tartó komplexum elsősorban a búvárok biztonságos képzését kívánja szolgálni, de emellett további lehetőségeket is kínál, például felkészültek filmek forgatására, vagy víz alatti fényképész szolgáltatás is van.

Az Y-40 tervezése és építése Emanuele Boaretto építész nevéhez fűződik. A medencének helyet adó Hotel Terme Millepini egyébként egy négycsillagos spa és wellnes centrum, amely a szokásos kényeztetések mellett termálvizes kezeléseket is nyújt a vendégeknek. A hotel híres remek konyhájáról és csillogó Európa terméről, ahol kulturális eseményeket és esküvőket is szoktak rendezni. Ilyen kellemes környezetben találja magát az Y-40-be látogató búvár.




A medence 21x18 méteres, a legnagyobb mélység 40m, de további mélységi szintek, illetve mesterséges barlangok is találhatók a különféle képzésekhez, gyakorláshoz. A medencében 4300 köbméter 32-34°C-os termálvíz van, tehát búvárruhára nincs szükség, sőt akár még kúrálhatjuk is magunkat.




További információ: http://www.y-40.com/

Kapcsolódó írások:
Úti cél: Brüsszel - NEMO 33

Ha tetszett a cikk, kérlek fűzz hozzá megjegyzést, esetleg iratkozz fel az RSS csatornára, hogy legközelebb már a kedvenc hírolvasódba kapjad a legfrissebb bejegyzéseket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése