2014. február 8., szombat

IntelliSkin - a búvárruhák fejlődési iránya?



Az elején szeretném tisztázni, hogy nem egy új búvárruháról van szó, azonban a bemutatott ötlet és technológia akár a búvárruhák fejlődési irányává is válhat a közeljövőben.

Az IntelliSkin egy olyan különleges testtartásjavító ruházat, amely egyfelől serkenti az izmok működését, másfelől csillapítja a hátban jelentkező fájdalmakat (nyak, váll, stb.). A magyarázat viszonylag egyszerű: a ruha javítja a testtartást, a jobb testtartás pedig növeli a teljesítményt, csökkenti a fáradtságot, ugyanakkor elősegíti a regenerálódást és a sérülések megelőzését. A kényelmes, antibakteriális és nedvszívó kompressziós szövet feladata, hogy támogassa, stabilizálja az izmokat és az ízületeket.

Az újfajta ruházat alapötlete, a kineziológiai tapasz (kinesio taping) nem újdonság. Ez egy rehabilitációs technika, amit a gyógytornászok már több évtizede alkalmaznak sportsérüléseknél és mozgásszervi problémáknál, igaz a jótékony hatás klinikailag még nem bizonyított.  

Az IntelliSkin továbbgondolta a tapasz ötletét, és új technológiával, speciális anyaggal kombinálta. Az eredmény egy rendkívül gondosan megtervezett testtartásjavító ruházat, amely elősegíti a test öngyógyító folyamatait. A felhasználási terület igen sokrétű, hiszen a testtartás problémák annyira jellemzőek, hogy a felnőtt lakosság mintegy háromnegyedénél okoznak valamilyen mozgásszervi problémát, megbetegedést.

Az intelligens ruházat már most is elérhető, és akár búvárruha alá is fel lehet venni, de egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy a jövőben lesz olyan búvárruha gyártó, aki a fejlesztéseit kiterjeszti a testtartás javítás, fájdalomcsillapítás irányába is. Miért ne?

További információ az IntelliSkin honlapján található.


Ha tetszett a cikk, kérlek fűzz hozzá megjegyzést, esetleg iratkozz fel az RSS csatornára, hogy legközelebb már a kedvenc hírolvasódba kapjad a legfrissebb bejegyzéseket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése