2012. március 3., szombat

Vízalatti szoborkiállítás Szentendrén

Búvárfelszereléssel megközelíthető mitikus figurák, mesebeli lények kerültek szó szerint új megvilágításba Szentendrén, Pistyur Imre szobrászművész rendhagyó víz alatti tárlatán. A kiállítást március 3-án nyitják meg.



Pistyur Imre, Munkácsy-díjas szobrászművész szokatlan helyszínt és közeget választott Merülés című kiállításának, hiszen szobrait egy szentendrei uszoda, a V-8 Uszoda és Szabadidőközpont medencéjének fenekén helyezte el. A kiállított remekművek egy nagy levegővel egyenként is megnézhetők, de aki alaposabban szeretné szemügyre venni a szobrokat, annak ajánlatos búvárfelszerelést öltenie. Erre egyéni tárlatvezetés során egy búvárklub oktatóinak segítségével bárkinek lehetőséget biztosítanak.

A Szentendrén élő művész kőszobrai különleges mitológiai alakok, mesebeli lények, állatok. Pistyur Imre dalmát kőfaragó ősök leszármazottja. A szobrász dalmát nevének jelentése is ez: kőfaragó, ciszternavágó. „A fegyelmezett és igen kemény vulkáni andezitből készítem a szobrokat. Sosem kezdek új alkotásba, amíg egyet be nem fejezek. Van, ami egy hét, de van, ami akár egy hónap alkotása ” – mondja a művész.

A művész több mint 750 szobrot alkotott már, ebből 30 szobra látható mostantól a vízben és a medence partján.

(Kultography Magazine)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése