2012. február 20., hétfő

Búvár összefogás a Korall-tenger cápáinak védelmében

A Project Aware alapítvány azzal a kéréssel fordul a búvárok közösségéhez, hogy fejezzék ki támogatásukat a Korall-tengeren tervezett víz alatti rezervátum fokozottabb védelme mellett




Az ausztrál kormány víz alatti természetvédelmi területet (MPA) kíván létrehozni a Korall-tengeren. Sajnálatos, de a jelenlegi tervezet szerint a cápák továbbra is veszélyben lennének. Ha teheted szánj egy percet a Korall-tenger cápáinak védelmére még február 14-ig.

A tervezet nem védi kellően a veszélyeztetett cápafajokat, tengeri teknősöket, bálnákat és több más, szintén veszélyben lévő emlőst. Az elképzelt rezervátum korallzátonyainak nagyobb része továbbra is ki lenne téve az ember pusztító tevékenységének.

Segíthetsz javítani ezen az elhibázott terven. Nem számít melyik országban élsz, kérlek tudasd az ausztrál kormánnyal, hogy búvárként a zátonyok és a veszélyeztetett cápák fokozottabb védelmet támogatod.

A jelenlegi tervek szerint a rezervátum területének több mint felén a jövőben is lehetne cápákra halászni, és a zátonyok nagyjából 90%-a nem élvezne teljes körű védelmet. Szerinted ez kimeríti a természetvédelmi terület fogalmát? Egy tengeri rezervátumnak nem inkább tökéletes menedéket kellene nyújtania? Nem ez a lényege?

Neked is van ráhatásod a dolgok alakulására. Ha kellően nagy számban mutatjuk meg támogatásunkat, az ausztrál kormányzat kénytelen lesz növelni a zátonyok, cápák és más élőlények védelmét az új rezervátum területén.

Egyetlen perc és komoly különbség lehet a végső eredményben.


Köszönjük a cápák és a zátonyok lakóinak nevében!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése