2011. december 28., szerda

The Tank Bangers - Palack Kopogtatók

Lelkes búvároktatók (The Tank Bangers) maroknyi csapata figyelemreméltó videoklipet készített , mellyel a tengeri környezet lehangoló helyzetére kívánják felhívni a figyelmet



A sztori 2010 decemberében kezdődött, amikor néhány búvároktató az egyiptomi Sharm el Sheikh-en vendégek nélkül maradt az emlékezetes cápatámadások miatt. Szabadidejüket azzal töltötték, hogy elkészítettek egy vicces víz alatti videót a Queen együttes 1975-ös nagy slágerének zenéjére (Bohemian Rhapsody) - mindössze egy óra és egy merülés alatt. Miután feltöltötték az internetre és lelkes elismerés fogadta, elhatározták hogy készítenek egy újabb videót, ezúttal a Beatles "Ticket to Ride" c. dalát "Ticket to Dive"-ra változtatva. A közönség reakciója ismét nagyon pozitív volt.



A sikeren felbuzdulva rövidesen a Facebook közösségi oldalon is csoportot nyitottak, mely hamar növekedésnek indult. Mivel ekkora nyilvános figyelmet kaptak, az alapítók úgy érezték itt az ideje egy komolyabb videó elkészítésének, amibe a tengeri környezettel, annak védelmével kapcsolatos mélyebb üzenetek is helyet kapnának. Így született az "Our Blue" c. dal és klip, ami a The Tank Bangers saját szerzeménye. Egy egyszerű dal, ami a búvárok tenger iránt érzett szenvedélyéről, és arról a környezetről szól ami az elemük és amit nagyon szeretnek. Arról a tengeri környezetről, ami ugyanakkor - sajnos - egyre rosszabb állapotba kerül az ismert problémák (pl. szennyezés, túlhalászás, stb.) és az általános közöny miatt.

Végül 1800 merülés, tíz hónap és nem kevés pénz eredményezte azt a különleges videoklipet, amelyik egyfelől kiemeli a tengeri élővilág lenyűgöző szépségét, másfelől azt is bemutatja, hogy gyakran milyen rosszul is bánunk vele. A dal megvásárolható a The Tank Bangers honlapján keresztül, illetve az iTunes-on is. A bevételből a víz alatti természet védelmével foglalkozó csoportokat, projekteket támogatnak. Ez az első olyan dal, amit egy zenekar (The Tank Bnagers) a víz alatt ad elő, ráadásul tényleg jótékony célt szolgál. Talán nem csoda, hogy a palack kopogtató közösség máris robbanásszerűen növekszik. Mára ez az egyik legnagyobb és (jó értelemben véve) a legveszélyesebb önszerveződő természetvédő közösség, akiket nem politikai érdekek, hanem a szenvedély és a segíteni akarás vágya tart össze. A cél világos: népszerűsítés, ösztönzés, oktatás. És valóban, a zene érintésével és egy csipetnyi vidámsággal előmozdítható az egység érzése, a búvárok együttműködése, és az óceánok szerelmesei egyszerre hallathatják mind kétségbeesettebb hangjukat.

A palack kopogtató közösség ereje és hatékonysága mögött kizárólag az egyes tagok személyes ereje rejlik, ami a közös szenvedélyen keresztül folyamatosan ráirányítja a még kívülállók figyelmét arra a tényre, hogy milyen sokat kell még tennünk az óceánok, egyben saját magunk jövője érdekében.

Csatlakozz Te is a palack kopogtatók egyre növekvő közösségéhez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése