2011. március 7., hétfő

Cressi 2011-es újdonságok 2. - Reduktorok

A reduktoroknál kilenc különböző modell fedi le az igényeket, így szinte minden búvár, a kezdőktől a hivatásosokig, találhat magának megfelelőt. Kimagasló teljesítmény, megbízhatóság, korszerű technológia és egyszerű karbantartás a reduktorok közös jellemzője. A minden helyzetre kiterjedő biztonságra az európai CE tanúsítvány az egyik legjobb garancia, mellyel természetesen a teljes reduktor család rendelkezik. A felső- és a középkategória is egy-egy új második lépcsővel bővült idén.

Felső kategória: Ellipse Black Balanced
A csúcsmodell Ellipse Balanced egy Black nevű kistestvért kapott. Az új második lépcső a nagyobb testvér legtöbb exkluzív technikai jellemzőjével rendelkezik (közöttük négy szabadalommal). A műanyag ház, ami speciális zajelnyelő anyagból készült, súlya csupán 160 gr (a kategória legkönnyebje). Az új fejlesztésű membrán és egy pneumatikus kiegyenlítőrendszer biztosítja, hogy minden mélység és nyomás mellett kiváló legyen a légzési teljesítmény. Ezen túlmenően egy belső hőcserélő optimalizálja a reduktor teljesítményét még hideg vízben is. Mindent összevetve a csúcsmodelltől annyiban kevesebb, hogy nem kapta meg a merülés közben is állítható, légzési ellenállást szabályozó kézi tekerentyűt. Az új második lépcsőt az MC9-es első lépcsővel lehet választani, akár fagymentes (SC) verzióban is. Ára kompletten: 94.600,- Ft.

Ellipse Black Balanced

Közép kategória: XS Compact
A középkategória valóban tetszetős kialakítású új jövevényéről, a fotókon kívül, sajnos egyelőre még nem sok információt adott a gyártó. Annyit azért lehet tudni, hogy kizárólag a jól bevált MC5-ös első lépcsőhöz lehet majd választani. Ezen túlmenően a reduktorház a top osztályban használatos csúcsminőségű műanyagból készül, áramvonalas kialakítású és dive kapcsolóval ellátott a véletlen levegőfolyás ellen. A légzést a szokásos vákuum rásegítéssel könnyítik (venturi hatás). Az árát még jótékony homály fedi.

XS Compact
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése